Să impozităm

    La cererea expresă a preşedintelui am mai inventat un impozit. N-ai cum să scapi fără să-l plăteşti. Altfel o să te târăşti de colo-colo ca un zombi. E vorba de impozitul pe somn. La fel ca toţi ceilalţi cetăţeni ai patriei mume, eşti şi tu aşteptat mâine la palatul Cotroceni, unde o echipă de specialişti îţi va monta somnometrul pe cap. Somnometrul e rezistent la apă şi la şocuri. Aşa că nu-ţi fă griji. O să poţi face baie dacă te mănâncă pielea şi o să te poţi da cu capul de pereţi dacă aşa-ţi vine.                  
    Somnometrul meu are la bază un principiu simplist. Doi electrozi îţi vor fi lipiţi de cutia craniană. Primul îţi va contoriza timpul efectiv de somn. Al doilea îţi va monitoriza visele. În felul ăsta preşedintele va împuşca doi iepuri simultan. Dacă visele tale vor fi evaluate drept agresive şi violente, vei fi internat într-o instituţie specializată în vindecarea unor asemenea apucături. În avantaj eşti bineînţeles tu, pentru că somnul tău poate deveni liniştit cu ajutorul progreselor făcute de medicină.         
    Evident, tratamentul injectabil îţi va fi şi el imputat. Dar să luăm în considerare varianta optimistă. În cazul în care visele tale nu pun în pericol bunul mers al societăţii, vei fi declarat cetăţean valabil şi vei plăti cei doi euro pe ora de somn la fel ca oricare altul. TVA-ul îmi revine mie. Pentru că am brevet de inventator al somnometrului. Acuma îţi spun noapte bună. Să nu-ţi scoţi electrozii că e jale. Doar nu vrei să înfunzi puşcăria pentru doi euro amărâţi. Vise plăcute, pui mic.


Comentarii

 1. Scurt si la obiect :))) super ideea.bv

  RăspundețiȘtergere
 2. Trebuie neaparat pusa si in aplicare :))

  RăspundețiȘtergere
 3. Asteptam cu interes impozitul pe stiuca. :))

  RăspundețiȘtergere
 4. Iti dai seama ca ne-am imbogati Cristi :))

  RăspundețiȘtergere
 5. No, de la mine statul va lua cam putini bani... pentru ca uit sa dorm. :)

  RăspundețiȘtergere
 6. propun sa îmbunatatesti inventia si somnometrul tau sa poata diferentia "somnul necesar" si "somnul la locul de munca" ☺ Somnul din timpul orelor de serviciu sa fie, sa zicem de 3 ori mai scump. ☺
  Da, stiu ce zici - imi place sa dau sfaturi, mai ales atunci când pe mine nu ma afecteaza - tipic omenesc :))) O saptamâna frumoasa sa ai!

  RăspundețiȘtergere
 7. E si asta o idee, am sa tin cont de ea :)) la fel iti doresc si tie...o saptamana faina.

  RăspundețiȘtergere
 8. De unde v-ati inspirat pentru acest articol?

  Take a look at my web-site - ora exacta

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

~ Parerea ta conteaza pentru mine ~

Postări populare de pe acest blog

Să ne imaginăm zic...