Jurnalul unui infidel

     Avem o relație, suntem împreună de câteva luni, ne e bine, povestim, dezbatem, comunicăm. Facem sex. Îmi spui că mă iubești. Te cred. Te plac. Suntem naturali, deschiși și sinceri. Într-o zi, în timp ce servim masa la un restaurant, observ un tip care te privește insistent. Ai văzut asta, am văzut asta. Îl ignori, dar te simt fâstâcită. Eu vreau și desert, ție brusc nu-ți mai este foame. Vrei să plecăm. Te privesc și simt că ceva te irită. Plecăm. Îi surprind privirea tipului insotindu-ne spre ieșire. Ne urcăm în mașină, te întreb dacă e totul ok și-mi răspunzi că da. Zâmbești forțat. Este prima minciună pe care mi-ai spus-o. Sunt convins că are legătură cu tipul din restaurant, dar aștept să-mi spui tu. N-o faci. Încep să-mi pun întrebări. Cine e, cum a fost cu el, cât și dacă l-ai iubit, te-a părăsit el sau l-ai părăsit tu, era mai bun decât mine, îl vrei înapoi, îl mai iubești încă? Mă simt nesigur. Devin anxios. Sunt gelos pe un necunoscut din trecutul tău. Sunt gelos pe relația voastră construită de fantezia mea. Ar fi trebuit să te întreb despre trecutul tău amoros. Îmi reproșez în gând că n-am făcut-o. Mă întreb dacă pe mine mă iubești. Ieri știam. Azi am îndoieli. Mă întreb dacă eu sunt doar balsam pentru sufletul tău rănit de individul din restaurant. Adormim. Fiecare cu gândurile lui. Dimineață te privesc. Ești aceeași. Nu. Ești altfel. Eu te văd altfel. Nu te întreb nimic, nu-mi spui nimic. Îmi spun că va trece. Încerc să mă comport normal. Mă prefac. Nu-mi place. Nu-mi iese. Nu mă simt confortabil. Trec zilele. Devenim banali, anoști, plictisiți. Nu noi. Noi, în relația noastră. Mă întrebi ce am. Sunt obosit, stresat. Așa îți răspund mereu. Nu mai facem sex. Încep să-i acord atenție noii mele colege. Mă face să râd. Mă simt bine cu ea. Ajung acasă din ce în ce mai târziu. Încep să te mint. Sunt îndrăgostit de cealaltă. Îți mărturisesc. Plângi. Ne despărțim. Nu regret. Am o nouă relație, cu o nouă femeie. Până la viitorul individ dintr-un alt restaurant. 
     Și toate astea, pentru privirea unui bărbat despre care eu n-am vrut să te întreb nimic, iar tu n-ai simțit să-mi spui nimic. Și toate astea, pentru că eu m-am abandonat unui trecut care nu îmi aparține, în detrimentul unui prezent din care făceam parte. Și toate astea, pentru că tu ai lăsat un trecut în care ai fost, să schimbe un viitor în care am fi putut fi. Și toate astea, pentru că voi, toți cei care treceți prin așa ceva, nu știți să vorbiți între voi. Dincolo de gelozia mea, dincolo de trecutul tău, dincolo de individul din restaurant, rămâne lipsa de comunicare relațională. O lipsă care de cele mai multe ori, ucide relația.

Comentarii

  1. :)
    necazuri în paradis? precizare: paradis = tot ce ne înconjoară!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta-mi aminteste de un articol citit mai demult despre 10 motive de divort. Concluzia era: "Nu uita, data viitoare poate fi mai rau!". :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Unde nu sunt necazuri domnul Vasile?
    Cam asa e Cristi...

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca nu e comunicare e greu intr-o relatie.Frumoasa postare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mersi Aly, ai dreptate :) zi faina sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ciudat! ce bine seamana articolele astea :) : http://povestiverzi.wordpress.com/2014/01/16/jurnalul-unui-infidel-barbatii-sunt-gelosi-pe-trecut/

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am specificat ca am scris eu asta dar in nici de unde zici tu nu am luat. Am sa revin cu un comentariu sa va arat exact sursa, daca asta e problema
    P.s: Acum sunt la serviciu. Seară bună.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ok. Serviciu usor. Si sterge postarea sau specifica sursa. Ca sa fie totul ok. Postarea imi apartine. Suntem baieti mari...hai sa fim corecti.

      Ștergere
  8. E un text bun, ca literatura. :) E un strop de realitate, valabil pentru toti aceia care sunt preocupati de trecut. Din punctul meu de vedere e o prostie sa intrebi pe cineva despre trecutul sau amoros, asa cum mi se pare o prostie sa spui cuiva despre trecutul tau amoros. Daca el ar fi intrebat i-ar fi fost mai bine? Indoielile ar fi putut curge in continuare, la modul: mi-a zis ea, oare, adevarul? Cu sau fara intrebari despre trecut o relatie poate fi de durata si trainica sau nu... (ce platitudine am scos!) Cu sau fara intrebari "adevarul" unei relatii se va revela mai devreme sau mai tarziu. Intrebarile, insa, ar putea strica ceva ce ar putea fi frumos... E doar parerea mea. :) Infidelul din poveste poate fi vazut ca unul care... a cautat motiv pentru a se apropia de colega sa ;) si asta ma duce, cumva, cu gandul la "Jurnalul seducatorului"(Kierkeegaard), pentru ca - nu-i asa?! - inima cere o improspatare. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca te face mai fericit am sa pun si sursa, dar nu pot sa pun blogul tau pentru ca nu de acolo am luat ci de pe pagina unei amice de pe facebook, imi pare rau sincer.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce conteaza sursa,ori ca s-a inspirat de undeva....important este ca a dorit sa arate si altora acest lucru.Sa nu ii faci pe plac unui om ce...face talente aici :)
    Va salut cu respect pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  11. Frumoasa postare chiar daca nu e de la sursa proprie. Frumos si blogul. Felicitarile mele.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mersi frumos pentru vizita. Te mai astept pe aici. O zi faina sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  13. Bine te-am regasit ;)) An nou plin de relizari, pentru ca nu am apucat sa iti urez...
    Mesajul postarii e evident, lipsa de comunicare are repercursiuni destul de dureroase.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ooo, lume noua. Un an nou cat mai bun sa ai. Zi faina să ai. Bine ai revenit.

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna,
    Observ ca nu mai sunt in lista de blogroll, probabil poate pt.ca nu am mai avut activitate pe blog in ultima perioada, insa m-am reintors. Cum ramane?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  16. Toate ca toate, dar poza imi place cel mai mult .. ceva de genu "taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaci si nu ma mai bate la cap!!!!!!" :D ...hello vecinu :D

    RăspundețiȘtergere
  17. Salutare Aura, te adaug imediat...nu prea tin persoane care nu sunt active o lunga perioada de timp, scuze.
    Salutare vecinica...te-ai intors? :D :) o zi faina sa ai.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

~ Parerea ta conteaza pentru mine ~

Postări populare de pe acest blog

Să ne imaginăm zic...

Mă doare`n cot de ce spune lumea ?!!?