Snooker Timmeeee

    Se întâmpla acum vreo 10 ani când am aflat de snooker din întâmplare, uitându-mă la televizor, pe Eurosport, care tocmai prezenta un meci de snooker. Un fel de biliard, mi-am zis, și am dat să trec mai departe, când mi-au atras atenția comentariile a doi prezentatori, Marius Ancuța și Daniel Bontea, doi tipi simpatici, autoironici (iar, după mine, capacitatea de a te autoironiza e un semn precis al inteligenței), informați, ce se potrivesc admirabil în neasemănarea lor. Frumusețile snookerului, ca și comentariile celor doi, m-au făcut să îndrăgesc acest sport.
      Dar apropo, este snookerul un sport? Mai degrabă nu, deși ceva condiție fizică îți trebuie, dar nu ca să-i dai adversarului cu tacul în cap, cum a mimat odată comic Mark Williams, ci ca să-ți rupi pingelele tot inconjurând masa lungă de 4 m, ba să te mai și aburci pe ea când e nevoie. La snooker nu e ca la șah, unde strategia și puterea de combinație intuitiv-matematică au un rol decisiv. La snooker, oricât ai calcula înainte strategia de joc, oricât ai fi stăpân pe mâna ta, pe ochiul tău, rămâne un procentaj de întâmplare. Un fir de praf de pe postavul verde îți poate devia mersul bilei pe o linie nedorită de tine. O picătură de transpirație pe bilă - la fel. Când "spargi" grupul de bile, poziționarea lor se face la întâmplare. Nimeni nu le poate poziționa perfect. Nici marele Ronnie în zilele lui cele mai faste. 
     Deși sunt un expert în ale privitului am zis ca azi să fac o excepție de la regulă și să încerc să joc snooker.Ce a ieșit ? Ceva frumos zic eu, 3-0 pentru mine, dar vă zic un secret, nu se compară nici în ruptul capului cu biliardul.Snooke-ul e cu vreo 3 clase peste. O seară făină vă doresc.

Comentarii

  1. Snooker! Cum am putut sa uit de snooker?! :)) A fost o vreme cand mergeam in fiecare duminica sa jucam! Nici azi nu stiu regulile! Ceea ce stiu e ca trebuie sa lovesc in bila alba si s-o trimit sa introduca celelalte bile! De restu' se ocupa ceilalti... Cei care pierd! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Super Diana :)) Mi-a placut comm tau.O seara buna.
    Cam asa e Hoinara :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Greu sportul asta, dar e bine ca poti sa-l practici.

    RăspundețiȘtergere
  4. E mai greu decat pare la prima vedere, dar nu imposibil de practicat :)

    RăspundețiȘtergere
  5. E relaxant... Urmaream intr-un timp concursuri de maiestrie la Eurosport. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. eu tot te astept pentru o partida de tenis :D

    RăspundețiȘtergere
  7. O sa vina si ziua aia Andreea, cand o sa fiu prin apropierea orasului tau ... te anunt :D :)) Sa te pregatesti sa pierzi :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Biliard da, snooker nu inca. Nici nu stiu foarte bine regulile, defapt nu le stiu mai deloc, doar ceva vag :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Te duci si tu cu cineva care stie :) si usor usor inveti si tu :P Zi faina sa ai.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

~ Parerea ta conteaza pentru mine ~

Postări populare de pe acest blog

Să ne imaginăm zic...

Mă doare`n cot de ce spune lumea ?!!?