Mai avem şi defecte cică


   O bătrână avea două vase mari, pe care le atârna de cele două capete ale unui băţ, şi le cără pe după gât. Un vas era crăpat, pe când celălalt era perfect şi tot timpul aducea întreaga cantitate de apă.La sfârşiţul lungului drum ce ducea de la izvor până acasă, vasul crăpat ajungea doar pe jumătate plin.Timp de doi ani, asta se întâmpla zilnic: femeia aducea doar un vas şi jumătate de apă. Bineînţeles, vasul bun era mândru de realizările sale. Dar bietul vas crăpat era ruşinat de imperfecţiunea sa.După 2 ani, acesta i-a vorbit într-o zi femeii lângă izvor:
  -Mă simt atât de prost, pentru că această crăpătură face ca apa să se scurgă pe tot drumul până acasă!Bătrâna a zâmbit şi a spus:
    -Ai observat că pe partea ta a drumului sunt flori, însă pe cealaltă nu? Asta pentru că ţi-am ştiut defectul şi am plantat seminţe de flori pe partea ta a potecii, iar, în fiecare zi, în timp ce ne întoarcem, tu le uzi. De doi ani culeg aceste flori şi împodobesc casa cu ele.Dacă nu ai fi fost aşa, n-ar mai exista aceste frumuseţi care-mi împrospătează casa.
  
  P.s : Fiecare dintre noi avem defectul nostru.Însă crăpăturile şi defectele ne fac viaţa mai interesantă.Trebuie să luăm fiecare persoană aşa cum este şi să găsim până şi în defecte ceva pozitiv….

Comentarii

  1. Categoric trebuie sa cautam punctul alb pe negru insa depinde si ce fel de defecte descoperim la unii... Sunt defecte si defecte, dar pilda cu vasul este una frumoasa, pentru ca asa este: defectele pot fi si atu, in anumite conditii.
    Zi frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Diana, o zi minunata iti doresc :)

    RăspundețiȘtergere
  3. frumos! Superb!
    daaaaaar, ma intreb, daca eu nu ajung acasa deloc cu apa, de ce nu sunt flori pe langa drum???
    week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu siguranta nu ati trecut pe langa vreun izvor :D :) multumesc la fel....

    RăspundețiȘtergere
  5. Nimeni nu e perfect :p insa aceste defecte ne individualizeaza si ne faca mai interesanti pentru cei din jurul nostru :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Fiecare din noi avem calitati si defecte, cine ne iubeste ne place asa cum suntem.

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca am fi perfecti ne-am pierde esenta existentei. fiecare dintre noi, prin defectele sale se deosebeste de restul lumii, iar cateodata aceste defecte ne fac mai speciali.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc pentru parerile voastre :) seara faina ....

    RăspundețiȘtergere
  9. Depinde ce defecte avem, daca sunt suparatoare, nu se poate trece usor peste ele, dar nici perfecti nu putem fi :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Depinde si de asta :) mersi de vizita ....

    RăspundețiȘtergere
  11. Frumoasa poveste ai ce invata din ea.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

~ Parerea ta conteaza pentru mine ~

Postări populare de pe acest blog

Să ne imaginăm zic...

Mă doare`n cot de ce spune lumea ?!!?