Weekend-ul pupătorilor de moaşte

  Ca în fiecare an în luna octombrie Iaşul este pregătit să primească peste 1 milion de pupatori de racle cu moaşte, unii chiar sau specializat în aşa ceva, aduc hainele celor dragi şi ating racla, obiecte personale etc. Acest eveniment iniţiat şi patronat de Biserica Ortodoxă Română adună sute de mii de oameni simpli, ce au călătorit sute de kilometri, au răbdat de foame şi de frig,se strivesc pur şi simplu ca să atingă cu mâna nu ştiu ce raclă sau nu ştiu ce moaşte.Unii se îmbrâncesc pentru a ajunge cât mai repede în faţa iar alţii cad din picioare de foame şi epuizare, cei mai slăbiţi dintre pelerini nu vor mai atinge racla, ci targa celor de la salvare.
  Din buzunarul cetăţeanului contribuabil se plăteşte salariul suplimentar al poliţiştilor, oamenilor de ordine,trenuri suplimentare,medici pregătiţi să dea primul ajutor.Biserica nu plăteşte nimic, ea doar încasează ( nu ţi se pare corect? )
    Ca o poamană pentru cei ce-i pune să se înghesuie că nişte amărâţi şi îi aduce la ultimul sub-nivel de pierdere a demnităţii, biserica a pregătit ceai cald şi ceva dulce, că oamenii să se calce odată în plus în picioare...

  P.s : Mersul la pupat de moaşte nu te face credincios cum statul în garaj nu te face maşină. O zi minunată tuturor.

Comentarii

  1. Pfffuuu! Ar trebui sa nu radem de acesti oameni. Stiu ca nu vrei sa razi de ei, ci doar sa accentuezi ideea ca "statul in garaj nu te face masina" si ai dreptate! Nici eu nu ma amuz pe sema lor, dar incerc sa ii inteleg! Si nu-mi iese! :(
    Popii ma scot din fire! Cretinitatea asta vine de la ei, de la dorinta lor nemarginita pentru "arginti" Si oamenii ce stiu a spune?! "Fa ce zice popa nu ce face popa"! Ce zice Domnul - ca ei toti se bat cu pumnul in piept ca au credinta in EL - nu mai conteaza! Popa e reprezentantul divinitatii pe Pamant. Care dintre divinitati? ;) Te poti duce la sarmanii numiti de tine cu toate Bibliile din lume, ca tot degeaba! Scrie acolo ca magia - alba sau neagra - vine de la "puschea pe limba"! Dar ei se duc acolo cu haine si mancare si popa ce face? Sfinteste? Haida-de! In limba laicilor ii zice "magie alba" sau... vrajeala! Dar daca zice popa ca e bine!
    Sarmanii! Mi-e chiar mila de acesti oameni! Unii sunt disperati ca le mor copiii, dar altii... meerg acolo pentru... ce?
    Urate manifestari, oricum. Si total... neigienic! Ihhhiii!
    Acestea nu mai sunt... traditii, sunt apucaturi :)

    O seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai nu prea poti sa convingi ca e total igienic tot ce fac ei acolo, iti zic rapid : "Ne ajuta taica Sfanta Paraschiva" :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mda eu nu stiu daca este chiar asa bine sa ne calcam in picioare pe data de 14 oct,ziua in care se sarbatoreste Sfanta Paraschieva,putem simplu sa mergem in oricare alta zi,sa ne rugam si sa atingem racla Sfintei chiar daca se zice ca in acea zi se pot intampla "minuni dumnezeiesti".
    Enciulica eu iti doresc spor la munca,pofta buna si sa ai si sete:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Cei care se inghesuie acolo ar trebui sa stie ca si faptele lor in viata conteaza foarte mult. Degeaba zici ca esti credincios daca nu demonstrezi asta in fiecare zi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte corect Cristi :) te sustin in ceea ce spui...

    RăspundețiȘtergere
  6. toata chestia asta este de o inselatorie groaznica a preotilor din pacate.De ce spun asta pentru ca faza cu moastele NU E BIBLICA adica nu este scris asa ceva in biblie.In biblie scrie ceva si ei fac altceva.Daca nu ma credeti cititi biblia ortodoxa.Dumnezeu sa aive mila de ei atat zic...

    RăspundețiȘtergere
  7. Multe nu sunt scrie Bucur si ei le fac....asa ca stai linistit in privinta asta :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Multi actioneaza dupa principiul "daca asa e datina, asa facem"...dar eu consider ca degeaba te duci la moaste sa te rogi daca tu pana ajungi acolo impingi, lovesti si injuri alti semeni. Daca in general nu ai o viata ordoanata din punct de vedere crestin...parerea mea:))

    RăspundețiȘtergere
  9. Mamaaaaa ce nebunie e in oras si Doamne ce ploua. Dar se zice ca adevaratul crestin nu se lasa influentat de vreme. Acuma, ca suntem "moderni" si din orice sarbatoare se face un motiv comercial ... deja e partea a 2a :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Replica des intalnita la acesti oameni care au ajuns atat de disperati incat sa pupe mortaciuni este urmatoarea : ne protejeaza Sfanta :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

~ Parerea ta conteaza pentru mine ~

Postări populare de pe acest blog

Să ne imaginăm zic...

Mă doare`n cot de ce spune lumea ?!!?