Greu cu ai noştri români


    Greu de înţeles şi imposibil de acceptat : pe aproape tot ce pun românii mâna se alege praful.Cu mici excepţii-copiii minunaţi care câştigă olimpiade şcolare şi nu-i băgă nimeni în seamă sau medicii de excepţie care pleacă afară să poată munci, pentru un salariu decent, în rest totul este un jaf naţional.Doar câteva exemple vă pot da, dar sunt sigur că sunt foarte multe pe care le ştim cu toţii.
     Înfometăm ursii că să-i putem vâna gratis, lăsăm bolnăvii de cancer să moară în chinuri că  să furăm banii de medicamente, regizăm privatizări de circ că să-i lăsăm pe smekeri să jefuiască economia ţării şi lista poate continua sau puteţi să o măriţi chiar voi.

      P.s : 1.Sunteţi mândru că sunteţi român ?
             2.Cei care nu sunt de aceaşi părere cu mine, nu sunt duşmanii mei ci parteneri de dialog civilizat pentru aflarea adevărului...

Comentarii

  1. Eu sincer nu sunt deloc mandra ca sunt roman..nu am de ce sa ma mandresc!:(

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu sunt mandra ca sunt romanca, dar mi'e rusine ca altii sunt romani:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Gabriela sunt multi in situatia ta :)
    Zdwuby, e corect si asta :))

    RăspundețiȘtergere
  4. In tara mea sunt mandru, in strainatate cred ca am o problema cu mandria. :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Mandru, cred ca da, adica nu am nici o problema cu a fi roman, si pentru a fi cunoscut ca roman ... eu unul cred ca trebuie sa ne mandrim ca suntem romani, doar ca tara nu merge, si asta nu din cauza romanilor(in general).

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu sunt mandra ca sunt romanca, recunosc cu cea mai mare rusine. Asta pentru ca sistemul si birocratia ma enerveaza la culme. Mi-a fost rusine cand am luat parte in Polonia la intalnirea din timpul liceului cand cei din Spania ne-au spus ca suntem tigani. Mi-a luat ceva timp sa lamuresc problema asta. Sunt multe motive pentru care as pleca in secunda 2 din Romania. Pacat de oamenii care intr-adevar vor sa faca ceva , dar nu sunt ascultati.

    RăspundețiȘtergere
  7. Iti dau perfecta dreptate Andreea :) foarte putini gandesc ca tine :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu pot sa declar ca sunt mandru 100% ca sunt mandru si am multe motive pe care nu am timp si nici cheful necesar sa le spun.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu nici 5% nu sunt, asa ca stai linistit :P stai bine la capitolul asta :)) ar trebui sa ni le impartasesti si noua :D motivele tale

    RăspundețiȘtergere
  10. Ca suntem sau nu mandrii....tot romani ramanem.

    RăspundețiȘtergere
  11. Asa e Ionut :) da nici pe tine nu te simt mandru nu stiu de ce :)), in rest ce mai faci ....care mai e viata ta ? :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Din pacate nu numai in Romania se intampla chesti genetice rele,raul se dezvolta cam peste tot si omul devine o fiinta din ce in ce mai rea...

    RăspundețiȘtergere
  13. Sunt foarte mandra ca-s romanca.Asa cum spunea zdwuby,mi-e rusine ca unii sunt si ei tot romani.
    Imi place sa cred ca romania nu-i aia pe care ai descris-o tu mai sus.Asta e doar o fatada,un ceva ce n-are nicio legatura cu patriotismul si natia asta.
    Ma mandresc pt folclor,traditii,cultura,istoria neamului asta,oamenii culti,valori,copii superdotati,relief,fauna,flora,frumusetea sufletului si chipului romanesc.
    Sunt multe lucruri bune pe care le are tara asta.Pacat de unii oameni care o populeaza.
    Iar daca ma intrebi daca as pleca,ei bine n-as pleca niciodata de aici.De ce?
    Pt ca sunt prea legata de oameni si de locuri.

    Un articol pe sufletul meu.
    zi frumoasa:)

    RăspundețiȘtergere
  14. Niciodata nu am pus accept pe acest fapt.As putea spune ca imi e tot una daca sunt romanca sau nu. :-?? Insa nici eu nu pot intelege de ce majoritatea romanilor se poarta ca niste animale:|

    RăspundețiȘtergere
  15. @ Bucur : Cam asa e :)
    @ Fata : Ma bucur ca ti-a ajuns pana in acel loc numit suflet :)
    @ Pt ca unii oameni asa sunt contruiti genetic Denisa :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Hm... ;)
    Faptul ca sunt romanca e, de fapt, o intamplare. Ce fac ceilalti nu ma determina sa imi fie rusine de ceea ce sunt! Fiecare - individual - se reprezinta prin propriile-i fapte.
    Nu eu sunt cea care infometez ursii; nu eu fac privatizari "de circ", nu eu las oamenii sa moara in chinuri. Din contra! Donez cand si cat pot pentru a fi de ajutor! Sunt voluntar cand si cum pot pentru diverse cauze! Ma straduiesc... Ceilalti, indiferent ce vor face, nu ma vor putea face de rusine pe mine, ca individ - se fac de rusine pe ei.
    Multi romani (sa nu generalizam niciodata - generalizarea e semn de superficialitate) se comporta cum... sunt lasati sa se comporte. Cand nu-mi place ceea ce vad nu ma sfiesc sa spun ceva - daca nu pot sa fac ceva pentru a schimba in bine ce mi se pare ca nu e bine.
    Gata, ma opresc, ca iar scriu... prea mult! :) Pe scurt: nu ma intereseaza cine ce natie este cat timp este om. Cine n-are loc de mine pentru ca m-am nascut in RO e problema lui!
    Nu mi-e rusine si nu sunt mandra: doar sunt roman.
    Viata fericita!

    P.S. Sa stii ca am oferit un premiu si pentru tine: One Lovley Blog Award - dar n-ai trecut sa il iei! :)
    Eu l-am primit de la Mirela.

    RăspundețiȘtergere
  17. E o parere Diana pe care o respect
    P.s : Scuze nu a fost cu intentie :) Ms fain :)

    RăspundețiȘtergere
  18. nu prea am de ce sa fiu mandru in aceasta tara condusa de niste oameni ratati si fara viitor.

    RăspundețiȘtergere
  19. Cred ca asta este cea mai trista partea a omenirii ... trecerea cu vederea peste adevarata comoara, insasi arta in sine (fie ea sub forma de dese, muzica, dan etc.).

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

~ Parerea ta conteaza pentru mine ~

Postări populare de pe acest blog

Să ne imaginăm zic...

Mă doare`n cot de ce spune lumea ?!!?