Întrebări întrebătoare...



   În articolul de azi am să vă adresez câteva întrebări mai simple sau mai complexe depinde din ce unghi priviţi.Aş fi bucuros dacă aţi putea răspunde la cât mai multe întrebări, nu e obligatoriu să răspundeţi la toate.O zi făină vă doresc.

          1.Ce fel de oameni eram în "Epoca de Aur" şi cum suntem acum ? 
          2.Ce ne unea atunci şi ce ne dezbină acum în 2012?
          3.A dispărut patriotismul sau nu l-am avut niciodată?
          4.Suntem azi mai hoţi şi mai proşti ca în comunism?
          5.Cum am ajuns sărăcii şi slugile Europei?

Comentarii

  1. 2) In primul rand nu cred ca inainte de 1989 acest popor era chiar asa unit,pentru ca si atunci ca si acum invidia si prostia era la fel de mare,romanii au avut doar o rabufnire in 1989 cand toti sau ma rog aproape toti au iesit in strada si s-au revoltat acelui guvern comunist,atat.Acum este la fel cam ca atunci,doar cu mici exceptii.
    3) Patriotismul la noi a cam disparut de mult timp din nefericire,mai avem putin si uitam si culorile drapelului statului roman.
    4) Cred ca sunt aproximativ la fel procentajele atat la hotie cat si la prostie doar ca acum nu se mai fura gaini ci masini de lux,bani,electrocasnice,telefoane mobile cu android 3 sau 4:))
    5) Pai am ajuns asa saraci pentru ca suntem un neam de traista,cand sunt alegeri vin candidatii de la primarie(daca sunt alegeri ptr primaria orasului) ba vine vrun candidat la presidentie si face cadouri diferite in schimbul unui vot de incredere.
    Omul de la tara pune stampila unde zice respectivul candidat pentru 1kg de zahar,orez sau ulei,apoi se plange ca....o duce rau.

    Ps: O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. 1- ma simt acelasi om in interior dar mult mai incrancenat inafara;
    2- atunci imi faceam meseria si apoi ma preocupa viata de familie, biblioteca, pescuitul; acum e o jungla pe care nu o inteleg; e o jungla facuta de om in care oamenii nu se descurca...
    3- patriotismul se leaga mult de proprietate, cred eu; in feudalism exista "patriotismul boierilor", care isi aparau mosiile; taranii erau luati cu forta, la ei "nu se pune"; in razboiul de independenta poporul a luptat atras de pamantul promis, pe care l-au aparat, apoi, in razboaiele ulterioare. E o idee a mea, nu e o "teza"! Vorbesc acum in numele meu, inainte de 89 as fi murit la granita, aparand patria si poporul, acum ma doare-n fund de patrie si de nenorocitii care imi vorbesc de patriotism!
    4- mai hiti si mai pricepuri in hitie!
    5- din cauza alora care au urmat dupa poza alb-negru! cand creste pib-ul si se maresc salariile (adica inainte de alegeri de regula) se face mare tam-tam pe seama elitelor care traseaza mersul spre bine! cand iese la iveala ca totul totul totul totul este balegar, de vina e poporul...

    Buna dimineata!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Interesante raspunsurile :) multumesc pentru sinceritate
    @ You are welcome Ana :)

    RăspundețiȘtergere
  4. 1. Am ramas la fel.
    2. N-am fost uniti niciodata.
    3. E in stare de adormire.
    4. Vezi punctul 1.
    5. Odata cu intrarea in U.E.

    RăspundețiȘtergere
  5. 1. Pot spune ca atunci ne puteam numi "oamneni".
    2. Ne unea grija zilei de maine care era mult mai importanta pentru a asigura un viitor copiilor.
    3. Niciodata nu l-am avut, iar daca a fost, a fost fortat.
    4. Suntem mai destepti in hotie si prostie.
    5. Pentru ca am crezut ca era rau in comunism, desi era mult mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand ii vad fata aia de BAS imi vine sa vars,dar nu stiu din ce cauza :-?

    RăspundețiȘtergere
  7. Iti voi raspunde si eu, dar pe blog, ca imi este mai usor. Scriu fara graba acolo.

    RăspundețiȘtergere
  8. Dar nu vad pe nimeni aici sa te grabeasca :)) usor relax :) ca nimeni nu iti zice sa te grabesti :D zi faina

    RăspundețiȘtergere
  9. 1)Atunci eram limitati, si obisnuiti cu putin dar sigur,acum vrem cit mai mult dar fara sa facem mare lucru pentru asta, am dori sa avem mult si sigur de la stat exact ca inainte si nu realizam ca nu se poate. 2)Atunci ne unea lipsa de ocupatii alternative si aproximativa egalitate materiala, acum ne dezbine invidia fata de cei care au cite ceva si goana asta nebuna de a avea cit mai multe in timp cit mai scurt, ceea ce ne-a adus la dezastrul trait acum, cind multi nu mai au cu ce plati datoriile facute inconstient si din fudulie. 3)Putini l-au avut si la si mai putini a ramas si asta din vina celor care au condus destinele tarii dupa lovitura de stat in frunte cu criminalul Uliescu, care a dat tonul si liber la distrugerea si jefuirea averilor tarii, pacalind prostimea cu venituri nesustenabile ca sa taca si acum uite unde am ajuns. 4)Suntem mai prosti nu mai destepti, fiindca toate aceste hotii se rasfring mai devreme s-au mai tirziu tot asupra noastra si a urmasilor nostri. 5)Datorita lenei si naravului oferit de PSD ,care a facut din tara un azil de asistati sociali ,trintori si betivi, ofernd pomeni din cota parte de jefuire a tarii pentru a avea linistea necesara. Asta fac si acum, promitind numai fiindca de dat nu mai este de unde,dar ei s[era sa pacaleasca in continuare trintorii partasi la distrugerea tarii prin tacerea lor de pomanagii lasi.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

~ Parerea ta conteaza pentru mine ~

Postări populare de pe acest blog

Să ne imaginăm zic...

Mă doare`n cot de ce spune lumea ?!!?