Mă doare`n cot de ce spune lumea ?!!?




     Astăzi vreau să discut o problemă, de care ne lovim de fiecare dată când vrem să facem ceva nou. De fiecare dată când vrem să schimbăm ceva, printre gândurile pe care le avem în legătură cu ce urmează să facem, ne vin şi următoarele cuvinte:
        Oare ce va zice lumea?
    Ce e şi mai nasol e că, dacă ţie nu îţi vin aceste cuvinte care sunt ca o plasă ce încearcă să te oprească să înoţi în propriul ocean, le vin celor din jur. Şi mai ales celor apropriaţi ţie. Iar ei ţi le vor spune…
   Vrei să îţi iei o maşină mai scumpă…oare ce o să zică lumea? Vrei să îţi iei o maşină mai ieftină ca să strângi bani…oare ce o să zică lumea? Vrei să te apuci să mânânci sănătos pentru că îţi pasă de sănătatea ta, dar oare ce o să zică lumea când o să mă vadă ce mânânc?
   Elimină gândurile despre ce zice lumea imediat cum apar!! Da. Chiar aşa. Că sunt bune sau sunt rele, elimină gândurile despre ce zice lumea.Pur şi simplu când îţi vin, spune STOP sau „anulează”, şi gândeşte-te la altceva.De ce? Pentru că te vei limita singur. Te vei îngrijora ca să nu superi cumva pe cineva, să nu impresionezi prea tare sau prea altcumva.Tu pentru cine lupţi de fapt? Pentru cine te zbaţi?Pentru tine, să fii tu fericit şi mulţumit sau pentru ceilalţi? Să fie ei mulţumiţi şi tu să rămâi cu buza umflată că în loc să îţi satisfaci tu nevoia, tu te-ai preocupat să îşi formeze cumva cumva ei o părere bună despre tine…şi cam atât.
    Părerile, aprecieriile, vorbele, chiar dacă sunt bune, vin şi trec. Sunt efemere. Dispar la fel cum dispare umezeala încetul cu încetul la răsăritul soarelui după ploaie.
    Consider că în orice lucru trebuie să existe un echilibru, nu trebuie să fii un sălbatic şi să nu asculţi părerea nimănui, să crezi că întotdeauna numai tu poţi să ai dreptate şi tot ce zic ceilalţi sunt tâmpenii. Trebuie să asculţi şi părerea lor, dar până la urmă tu eşti cel care decide.TU ALEGI. Nu ceilalţi. Mai ales când vine vorba de decizii care ţin de viaţa ta şi nu de a altora.
   Lumea poate fi şi invidioasă şi nu întotdeauna îţi vrea binele. Vorba aia, nimănui nu-i place să fii mai bun decât el/ea, şi nu îi va deranja să încerce într-un fel să te împiedice. Pentru că tu poţi fi mai bun decât ei, iar dacă ei nu sunt cei mai buni, şi eşti tu, înseamnă că le furi locul, şi normal că nu le convine.
   Un lucru pe care l-am auzit de la un prieten e că îi este greu să danseze. Îi este teamă să danseze să nu se facă de râs că nu ştie, că nu se pricepe şi s-ar putea mişca ciudat.Din câte am sesizat această problemă se inveşte adesea printre adolescenţi. Mai ales printre băieţi, dar şi printre fete.Dar dacă nu încerci măcar să dansezi, vei putea învăţa? Nu prea cred…
    Să-ţi zic ceva, cum ţie ţi-e teamă să nu greşeşti cu ceva, să nu faci ceva aiurea sau nepotrivit, aşa le e teamă la toţi. Ei sunt preocupaţi de propria persoană, să nu greşească ei cu ceva. Abia după aceea au timp să se uite şi la alţii.

P.s :  1. Fă ce simţi tu că e de făcut. Poţi ţine cont şi de părerile altora dar decizia o iei tu.
        2. „Nimeni nu te poate face să te simţi inferior fără acordul tău.” ~ Eleanor Roosevelt

Comentarii

  1. Puterea gandului este foarte mare, trebuie sa avem totdeauna o atitudine pozitiva, chiar daca uneori e greu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum era vorba aia? "Cu rusinea mori de foame" ? ... lumea e rea oricum, de faci bine, de faci rau :D ... tot in gura ei ajungi ... a lumii :))))

    Cat de profund estem azi :D :)))) ... zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  3. Fără cei care n-au ținut cont de gura lumii am fi fost și azi în evul mediu! Așa că, e bine să facem așa cum ne dictează conștiința! Să ținem cont de ceilalți doar în măsura în care nu le încălcăm vreun drept! În rest... "It's my life" (vorba cântecului) și fac ce vreau cu ea! :)

    Cât despre prietenul tău care n-ar vrea să se facă de râs dansând - pentru că nu știe - să danseze cu bucurie! Acest "handicap" îl poate face chiar irezistibil în ochii multor fete! :)

    Viață fericită!

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Cristi : Asa e
    @ OchiiVerzi : Ce sa facem ne adaptam fiecare zile in parte ... daca am fi in fiecare zi la fel ... am fi prea monotoni :) zi faina iti doresc si tie :)
    @ Mutulmesc la fel Kundalini :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Servus.
    Interesant subiectul!
    "Lumea" zice ca e bine sa avem cei sapte ani! Ce facem?
    "Lumea" zice ca e bine sa ai carte, daca vrei sa ai parte de un calculator si acces la blog! Ce facem?
    "Lumea" zice ca e bine sa respecti ceea ce "lumea" a legiferat, altminteri suntem liberi sa fim hotil violatori, ucigasi, impostori, traficanti, etc, etc. Ce facem?
    "Lumea" zice ca nu e frumos sa umbli in pielea goala pe strada! Ce facem?
    Inteleg, si tu si "comentatorii" va referiti doar la unele aspecte ale "gurii lumii"; de acord, subiectul e discutat inca din evul mediu, asa cum se citeaza mai sus! Important este sa nu iesim din normalitatea majoritatii din punctul de vedere al bunului simt, nu cred ca ras cineva de Prunariu pentru ca "a iesit din rand", nu cred ca e cineva care spune, atunci cand vede un betiv incurcand circulatia: "bravo lui, face ce vrea, nu se ia dupa multime"!
    Te saluta "gura lumii"!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt situatii si situatii...eu vorbeam strict de cei care au ceva cu viata ta ... nu poti sa misti un pai ca ei te si barfesc :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Titlul mi se potriveste dar eu as scoate semnul intrebarii :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Eeee, Vasile Dumitru! Ceea ce ai punctat acolo nu e doar "gura lumii"! Sunt norme morale care - de-a lungul timpului - au devenit legi!
    Ciprian nu se referea deloc la a incalca normele morale si / sau legile! Parerea mea! :) Si - daca-mi amintesc (si-mi amintesc!) - am si specificat: cat timp NU ingradim dreptul altuia! Si aceasta e o realitate! Nu?!
    Toata stima!

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Denisa : Am pus si semnul exclamarii !!! pentru cei ca tine :D
    @ Kundalini : Asa e Diana :)

    RăspundețiȘtergere
  10. De acord cu voi!
    Vreti sa spuneti cum reactionez eu daca "lumea" stramba din nas ca port barba sau cum reactionez eu daca stau beat doua zile in holul blocului?
    Ca in ambele situatii nu am incalcat "normele"!
    Sunt barbat si imi doresc sa traiesc intr-o lume cu femei fara haine (femei intre 30 si 50 de ani!! Glumesc) dar ma oripileaza femeile care isi expun intimitatile voit sau aparent fara voie, pe strada, in parcuri sau in scoala! Sau pe blog!
    Asadar semnez tot "gura lumii"!
    Evident si eu va respect, nu insist ca eu am dreptate, nu, imi dau cu parerea.
    Ce facem cand vedem ceva in neregula, incercam sa aratam (sa ajutam, sa zicem) si primim replica: vezi-ti de drum, tataie, te-asteapta moartea acasa si tu umbli pe strada!
    Inseamna ca mai bine tacem?
    Atunci de ce nu tacem si pe blog?
    Nu e si asta "gura lumii"?

    RăspundețiȘtergere
  11. Fiecare are dreptul la opinie,cei care vin si isi expun parerea aici nu sunt adversarii mei,ci parteneri de dialog civilizat pentru aflarea adevarului, daca se poate :) zi faina

    RăspundețiȘtergere
  12. Corect: nu suntem adversari, ci parteneri! Toti!
    A purta barba nu e nici ilegal, nici imoral! :) A sta beat in holul blocului poate atrage cel putin un avertisment - daca exista o plangere a unui locatar! :)
    Si eu mi-as dori sa traiesc intr-o lume cu barbati fara burta! :) Dar nu ma oripileaza barbatii cu "patratele de muschi pe stomac" cand ii vad in diverse zone ale orasului "la bustul gol" - ca nu e tocmai "politicos" e alta discutie! :) Vorba 'ceea: ce-i frumos si lui Dumnezeu ii place! :)

    **
    Ca amintesti, Vasile Dumitru, de "te asteapta moartea acasa"... Caz autentic (auzit cu urechile mele si vazut cu ochii mei - cum zice lumea) Un barbat in varsta le atrage atentia unor pustani sa ridice ambalajul pe care tocmai l-au aruncat pe trotuar. Pustanii, "smecheri", ii zic: "vezi-ti de treaba mosule!" Barbatul: "Ce, nu va place batranetea?" "Nu!" raspund, in cor, pustanii. La care, barbatul aflat la a 3-a tinerete le da un raspuns de... Oscar! "Daca nu va place batranetea - ce sa zic? - va doresc sa nu aveti parte de ea!"
    N-o sa uit cat voi trai acea scena!

    Iar cat priveste varsta... nu vreau sa oripilez pe nimeni, dar mai am vreo doua luni si bat 46! :))

    Numai bine, tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc Diana pentru gandurile tale, chiar sunt surprins ca am cititori cu atata experienta de viata :) numa` bine iti doresc :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Daca ne'am lua dupa ce spune lumea nu am mai face nimic in niciun domeniu. Am sta ca idiotii si doar ne'am pune intrebarea pe care ai amintit'o si tu "oare ce va zice lumea?" Eu fac parte din lume, nu? Zic asa: Esti un idiot/idioata ca asculti sau te gandesti la gura lumii in loc sa te gandesti la ce e mai bine pentru tine

    RăspundețiȘtergere
  15. A venit si timpuletul meu sa comentez:))
    Important este sa nu iti pese de ceea ce zic cei din jurul tau atunci cand faci vro modificare in viata ta,cand incerci ceva nou sa faci.
    Eu nu prea bag in seama ce zic cei din jurul meu,daca imi place un lucru,daca vreau sa fac ceva nou si inedit,nu stau sa ma gandesc sau sa ascult ce spun cei de langa mine,ca le place sau nu,este alegerea mea si in nici un caz a lor.
    Important este sa ma simt eu bine si sa fac lucrurile sa apara asa cum imi doresc.

    Ps:Tu iti decizi calea in viata,nu vecinii!

    RăspundețiȘtergere
  16. Servus, Kundalini!
    Si mie imi place sa vad femei frumoase pe strada, nu ma refer la un decolteu voluptos sau o fusta usor transparenta! Nu, ma refer la vulgaritati! Un exemplu? De ce nu? In trenul Bucuresti - Alba-Iulia o domnisoara statea pe scaun cu spatele spre usa, ghemuita, adica cu picioarele pe celalt scaun, blugii erau undeva mai jos de tanga iar tanga nu acoperea nimic, se vedea si miscarea... in fine! Punct! La acest gen de vulgaritati ma refer!
    La multi ani, Kundalini!
    Nu stiu cine e Zdwuby, oricum nu e important, suntem la o discutie generala, nu punctuala, dar pentru ca subiectul e reluat de ea(el?) incerc sa mai spun odata asta: daca eu spun despre altcineva "este un idiot" iar acel altcineva spune despre mine "e un idiot", cine e "gura lumii"?
    Ideea e ca judecam totul ca si cum noi am fi repere! Repere ideale vreau sa spun!
    Important este sa ne acceptam asa cum suntem, sa zambim daca ne place dialogul si sa participam, sa zambim daca nu ne place dialogul si sa nu participam!
    Eu particip!
    Va doresc noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  17. Cred ca sau lamurit destule pentru ziua de azi ....noapte buna va doresc tuturor celor care ati trecut accidental sau nu pe aici.

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc, Ciprian! Cat mai mult bine omeneste posibil si pentru tine!

    Multumesc, Vasile! La multi ani si tie! Tuturor multi ani! :) Multi si buni! :)

    Sa stii ca nu ne consideram repere = idealul... Dar fiecare trebuie sa stie (sa invete) ce e mai bine pentru el, fara a tine prea mult cont de parerea celui care spune: "nu-ti lua masina scumpa pentru ca tot o schimbi dupa 5 ani si poti face cu banii altceva"... Dar nici sa nu-l ascultam pe cel care incearca sa ne convinga a ne lua masina scumpa doar pentru a fi... mai cu moț! cand vrem, de fapt, sa... orice altceva... Sa "spargem banii" in club (zic si eu!) Asta e: impetuozitatea tineretii, cand credem ca viata e vesnica si mereu vom fi pe culmile gloriei! Invatam... "din mers" :)

    Cat despre vulgaritati... Nu le considera vulgare pe aceste fete / femei! Poate e singurul lor mod de a-si spune seara, inainte de nani "ce zi misto am avut" (poate e singura lor bucurie)... Dar cred ca stiu la ce te referi! Dar mai stiu ceva: aceste fete isi vor gasi menirea la un moment dat! Partea rea - un fel de a spune - este ca ele nu realizeaza ca sunt superbe prin chiar tineretea lor!

    O noapte linistita sa avem! :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Cate comenetarii aici la Ciprian pe cm2:))...mai veniti si pe la mine:))...lasati "cearta" :P

    RăspundețiȘtergere
  20. O naveta de bere pentru asta :)) pe putin :D asta daca o sa vina lumea in vizita la tine :D :))

    RăspundețiȘtergere
  21. Eu dau o naveta...dar tu dai 2 navete cu sticle pline cu bere pentru ca mereu trec pe la tine si comentez:)),daca nu erai tu nu imi faceam blog..asta sa fie clar:))

    ps: te tine?

    RăspundețiȘtergere
  22. Pai vezi imi datorezi .... ca ai blog si tu ma pui la plata ... rusine sa iti fieee :))

    RăspundețiȘtergere
  23. Mie imi place berea! :) Si de cand s-a "inventat" cea fara alcool imi place si mai mult! :)

    Pace! Nu ne certam! Sunt sigura ca nu ne certam! :)
    Stai ca vin, Ionut Rusu! :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna dimineata!
    Reluam? Ca toata noaptea am visat "argumente"!
    Bineinteles ca sunt de acord cu voi (mai ales cu lada aceea de bere!), ceea ce sustin eu in continuare este sa evitam categorisirea celor ce formeaza "gura lumii" ca idioti sau prosti! Probabil ca in mintea lor vad binele, fiecare are scara proprie de valori, fiecare e "idiot" pentru celalalt!
    Suna urat, scuze, dar am si semnat si semnez: gura lumii!
    Gata! Spor in tot ce faceti!

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna dimineata!! O zi cat mai placuta va doresc

    RăspundețiȘtergere
  26. Cu probleme din astea ne confruntam in fiecare zi :| Ceva de genu` daca inveti bine-cei de varsta ta te considera tocilar, daca nu inveti-generatia parintilor te considera prost... Deci???
    Sau daca muncesti sau iti ajuti parintii/bunicii la treburile casnice-multi rad, daca nu... ies scantei si barfe...
    E deja o problema... Mai am un exemplu: daca port pantaloni scurti toate batranicele incep sa clantane pe la colturi, daca nu port, cei de varsta mea considera ca ma imbrac ca o baba :|

    RăspundețiȘtergere
  27. Asa e Alyz, tot ce trebuie sa faci e sa ignori cat poti tu de mult :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

~ Parerea ta conteaza pentru mine ~

Postări populare de pe acest blog

Să ne imaginăm zic...