Să ne mișcăm zic ...

     În acestă postare voi vorbi despre importanța și beneficiile sportului de care probabil nu erai conștient.E frumos să te simți sănătos, energic, să areți bine și să poți face cam aproape orice din ceea ce îți dorești.Nu degeaba există acea zicală veche, minte sănătoasă în corp sănătos.
     Dacă ai un corp obosit, care se mișcă greu, care nu prea are chef, nici mintea nu va fi prea diferită.Un corp care nu e sănătos, un corp care nu se bucură de sport, e un corp care e folosit doar ca un mijloc de transport pentru creier.
     Gândește-te la faptul că acest corp al tău e ca un templu, în interiorul lui se ascunde zeul (sufletul) și tratează-l ca atare.Dacă ai un corp neîngrijit, care nu face sport ești și predispus la gândire negativă, gândire care va atrage mai multă ceartă în viața ta, mai mult regret, mai multă ezitare și mai multă frică.Când faci sport, sângele curge în tine mai bine, se elimină toxinele, ești mai sănătos, te simți mai viu, nu te mai gândești la boală ci la alte lucruri mult mai importante care îți aduc mult mai multe plăceri.
      Poate cel mai important, prin sport îți educi caracterul, îți educi acel creier emoțional de care vorbeam aici.Nu te gândi că e nevoie de ceva complicat, orice sport e bun, mai ales dacă e cardio, să îți mărească puțin pulsul și să transpiri.Prin transpirație se elimină toxinele și alte substanțe care te fac să te simți obosit, plictisit sau speriat.Prin sport elimini și hormonii în exces, cum poate fi adrenalina, în cazul în care simți frica într-un mod mai intens decât normal.
      Dacă nu ai făcut sport mai deloc până acum, începe treptat:
         - Plimbări
         - Jogging
         - Fotbal...tenis
      Noi am fost făcuți ca să ne mișcăm, nu să stăm pe scaun în fața calculatorului. Avem mușchi pe corpul nostru pe care trebuie să-i folosim dacă ne dorim să ne menținem sănătoși. E ca un sistem de reglare a dezechilibrelor acest sport de care vorbesc.În plus, prin intermediul sportului, cunoști alți oameni care pot fi viitori tăi prieteni buni.Prin sport înveți cum să relaționezi în echipă, înveți faptul că oamenii sunt diferiți și reacționează diferit la înfrângere și la câștig.Ca să rezum și să fac cât mai ușor de reținut care sunt beneficiile sportului, le voi enumera aici:
       - Ești mai sănătos
       - Ești mai creativ – în sport se activează emisfera cerebrală dreaptă, care e responsabilă și de partea creativă din noi.
       - Te relaxezi – scapi de stres și devii mai eficient
       - Îți educi caracterul – poți să te autodepășești să capeți mai multă încredere în tine prin sport.
      De exemplu, dacă faci un sport puțin mai extrem, cum e rapelul de exemplu, faptul că ai văzut că ți-a fost foarte frică și totuși ai reușit să treci peste te va întări cu mai multă încredere iar unele situații din viața de zi cu zi ți se vor părea mult mai ușoare.
      - Îți faci prieteni noi
      - Ai mai multă energie
      Mi-a fost puțin mai greu să transpun în cuvinte un lucru care e bine să-l faci, nu numai să-l discuți.Ideea e să îți faci un obicei de a practica des orice sport și să îl faci cu măsură, să începi treptat și să mărești efortul progresiv. Viața îți va fi mai frumoasă, îți pot garanta acest lucru.Asta ți-o spune cineva care face sport.

   P.s : Move your body.Sportul trebuie să facă parte din viața ta !!

Comentarii

  1. Interesant articol, foarte putini in ziua de azi se mai gandesc si la miscare, practic la sanatatea lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place blogul tau,interesant, dar iti dau un sfat nu te mai uita atat la mircea badea///.

    RăspundețiȘtergere
  3. da, asa e...miscarea trebuie sa faca parte din activitatile noastre zilnice...pt asta trebuie sa ai un program bine pus la pct si sa-l si respecti :d

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

~ Parerea ta conteaza pentru mine ~

Postări populare de pe acest blog

Să ne imaginăm zic...

Mă doare`n cot de ce spune lumea ?!!?