De-ale lui Borcică

    Când venea vara valea boului se umplea de fluturi , oricat de ciudat ar suna, boul cel frumos curgător un afluient mic dar vioi al râului Susita se incadra perfect in flora si fauna meleagurilor gorjene. In acest pitoresc colt de rai se itea din când in când o bicicletă, un tânar rosu la fată si asudat, dar cu priviri aprige, pedala impiedicat spre capul satului, era greu dar nu imposibil. Avea o butelie pe grătarul din fată a bicicletei, alta pe cel din spate legate băbeste cu niste curele.Copii pândeau nerăbdători din sant, când ridicau brusc sfoara perpendicular pe stradă, bicicleta se prăbusea cu un zgomot asurzitor care trezea natura la viată.Tânarul biciclist se dadea de-a berbeleacu` laolaltă cu buteliile.
     După un timp negustorul de butelii s-a intors cu treburi in sat,unul dintre martorii oculari intră si el in detalii "a aparut deodată la volanul unei super masini, ne-a lasat cu gura căscată si am strigat după el : Nea` Borcică nu mai vii cu bicicleta ?".Au trecut ani de atunci si iată că roata bicicletei, iplicit a destinului s-a intors.
     In 1986 Cristi Borcea juca la juniorii Victoriei , la 23 de ani ii căra pardesiu` lui Cornel Dinu, la 25 a devenit cel mai tânăr director de marketing din dinvia A si singurul poreclit "Fidea". La 26 isi lua diploma de bacalaureat după un epuizant stagiu pregatitor de 13 clase. In fine in 2004 ii adresa antrenorului Andone care tocmai bifase un event o replică de pus in ramă " Ti-am dat indicatii, ti-am cumparat o echipă, am luat toată Craiova, am controlat si vântul in fotbalul românesc".Pentru Cristi Borcea care ne-a delectat cu "nunta secolului"nimic nu este imposibil.
     Când vine vara, valea boului se umple acum de fluturi albi si rosii,e modul discret sau sugestiv prin care natura celebrează un mare român plecat din sânul ei.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

~ Parerea ta conteaza pentru mine ~

Postări populare de pe acest blog

Să ne imaginăm zic...

Mă doare`n cot de ce spune lumea ?!!?