Top 10 exercitii cardio

   Cred ca deja stiti ca pentru a slabi cel mai important e exercitiul cardio. Sunt totusi foarte multe variante...care este cel mai eficient exercitiu cardio? Mai jos ai o lista cu top 10 exercitii cardio pentru slabire si un corp frumos.

1. Alergatul


   Alergatul este cea mai buna activitate cardio pe care o puteti face. Nu necesita echipament si poti alerga oriunde. Iar cea mai buna parte este ca vei arde foarte mutle calorii in special daca alergi si la deal sau in sprint-uri. O persoana de 70 de kg arde 300 de calorii in 30 de minute la o viteza de 8km/h. Dezavantajul este ca necesita un pic de antrenament si ar trebui sa ai grija de genunchi si glezne.

 

2. Cross-Country Sky (Ski Fond)


   Fie ca folosesti un aparat (exista si pentru asa ceva) sau esti pe partie printre nameti skiul este o activitate cardio exceptionala. Avantajul este ca implica si partea inferioara si superioara a corpului. O persoana de 70 de kg arde aproximativ 330 de calorii in 30 de minute de ski. Dezavantajul este ca nu e usor si iti ia ceva pana inveti si te obisnuiesti. Pentru cei ce sunt skiori impatimiti - v-am dat inca un motiv sa alergati spre partii in fiecare weekend.

 

3. Ciclismul


   Afara sau inauntru, ciclismul este un exercitiu cardio foarte bun dupa cum multi stiu deja. Folosind toti muschii din picioare iti vei creste anduranta si vei arte multe calorii, in jur de 250-500 de calorii in 30 de minute, in functie de viteza cu care pedalezi si cat de inalta iti este rezistenta.

 

4. Bicicleta Eliptica


   Bicicleta eliptica este o metoda foarte buna de crestere a rezistentei in timp ce-ti protejezi articulatiile. In plus, daca folosesti una cu brate este ca un aparat de cross-country ski (ski fond). Eliptica este o varianta foarte buna si pentru alergatorii ce doresc o pauza de la impactul cu asfaltul. O persoana de 70 de kg in 30 de minute arde aproximativ 300 de calorii.

 

5. Inotul


   Inotul ca si ski-ul este un exercitiu ce implica tot corpul. Cu cat implici mai multe parti ale corpului intr-o activitate cardio cu atat arzi mai multe calorii. Petrece 30 de minute in apa inotand si vei arde aproape 400 de calorii. Mai mult - impact zero - toate articulatiile iti sunt protejate.

 

6. Aerobica Step


   Aerobica step este inca preferata printre multi ce frecventeaza salile. Step este un antrenament un pic mai dur ce targeteaza picioarele, fundul si soldurile si arde aproximativ 400 de calorii in 30 de minute (in timpul sesiunilor intense). Desi pare un pic complicat este usor sa inveti daca te uiti la un video sau daca ai un trainer.

 

7. Aparate Rowing (ce imita vaslitul)


   Acestea sunt destul de des trecute cu vederea pentru ca multi sunt un pic confuzati de modul lor de functionare. Vaslitul puternic iti va ridica substantial ritmul cardiac si-ti va lucra bratele nebuneste. In plus, nu este o activitate pe care o faci des ceea ce inseamna ca vei arde mai multe calorii. In 30 de minute, o persoana de 70 de kg arde aproximativ 300 de calorii.

 

8. Alpinism


   Alpinismul arde aproape 400 de calorii in 30 de minute dar nu este o activitate pentru cei slabi de inima. Pe langa faptul ca foloseste toata rezistenta si forta de care dispui dureaza pana inveti si necesita echipament special si tehnici ce trebuie invatate pentru a nu te rani.

 

9. Mersul Puternic (Power Walk)


   Mersul puternic inseamna mersul grabit - gandeste-te ca ai intarziat 10 minute deja la munca si mai ai 1km pana la birou. Acela e mersul puternic. Vei arde aproximativ 200 de calorii in 30 de minute. Daca adaugi dealuri sau sprinturi vei creste cantitatea de calorii arse. Tine-ti spatele drept si misca-ti bratele.

 

10. Handball


   Multi practicam acest sport mai mult in momente de socializare - la un gratar, la iarba verde, la plaja. Partea buna este ca acele sprinturi dupa minge, aplecari, fortari cand lovesti mingea constituie un exercitiu cardio foarte bun si pentru o persoana de 70 de kg inseamna 400 de calorii arse in 30 de minute.



 P.s : Sportul trebuie sa faca parte din viata ta !! ( Succes )

Comentarii

Trimiteți un comentariu

~ Parerea ta conteaza pentru mine ~

Postări populare de pe acest blog

Să ne imaginăm zic...

Mă doare`n cot de ce spune lumea ?!!?