Să fie Halloween zic...

   Cu siguranta nimeni nu va putea evita astăzi vampirii, stafiile, monştrii şi vrăjitoarele. Milioane de americanii, dar şi europenii, vor sărbători în această noapte Halloween-ul. Sărbătoarea a fost preluată de zeci de ţări din întreaga lume şi este cea mai profitabilă după Crăciun. Halloween-ul este o sărbătoare de origine celtică, marcată încă de pe vremuri în noaptea de 31 octombrie. Poporul celt, care sărbătorea pe această dată Anul Nou, credea că în acea seară, toate legile timpului şi ale spaţiului erau anulate, iar spiritele se întorceau printre cei vii. Numele sărbătorii vine de la o expresie din limba engleză şi reprezintă o sărbătoare creştină a tuturor sfinţilor.
   Ca şi în cazul altor sărbători şi de Halloween sunt legate anumite superstiţii şi tradiţii. Spre exemplu, dovleacul cioplit în diverse forme, în special în personaje înfricoşătoare, nu poate lipsi de la această sărbătoare. Tot în această noapte, copiii se costumează în cele mai ciudate şi înfricoşătoare moduri şi colindă pe la case, cerând dulciuri. În cazul în care gazda refuză să le ofere bomboane, acesteia i se va face o farsă.        
   Legenda spune că pentru a se evita eventuale pericole şi pentru a nu fi posedaţi de spirite, oamenii nu-şi încălzeau locuinţele, ca să nu le facă vulnerabile. Totodată, se deghizau în monştri ieşind pe străzi şi făcând mult zgomot pentru a le speria. În multe ţări, în seara zilei de Halloween, sunt organizate diverse parade şi carnavaluri.

Comentarii

  1. Happy Halloween Ciprian >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi frumos, asemenea :) o seara faina sa ai...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ma omor dupa dovleci ciopliti, da prajitura cu dovleac imi place mult. :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca nu esti singurul caruia ii place placinta cu dovleac :D O seara buna sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  5. plăcintă cu dovleac? vreaaau!
    adică să opresc căldura în seara asta? apăi ăsta chiar ar fi un film de groază!!!
    seară bună, ciprian!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si mie-mi place placinta de dovleac! Si chiar am mancat azi! :)
    Cu sarbatoarea nu ma dau in vant dar imi place sa-i vad pe altii cum se costumeaza! :) Sarbatoarea imi place doar ca idee, ca legenda - imi plac (si) traditiile celtilor.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma bucur ca iti place Diana :) o zi buna sa ai. Mersi pentru vizita "caiet de amintiri" asa de frig e la tine acolo ? Eu nici nu am dat drumu la caldura :)) zi buna sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  8. Frumoasa si interesanta in acelasi timp, mai ales pentru cei mici.Sa auzim numai de bine.

    RăspundețiȘtergere
  9. mie imi place orice sarbatoare, orice motiv de a ne descreti fruntile! :)
    Happy Halloween!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

~ Parerea ta conteaza pentru mine ~

Postări populare de pe acest blog

Să ne imaginăm zic...

Mă doare`n cot de ce spune lumea ?!!?