Să ne imaginăm zic...

 ~~  Imaginează-ți că te-ai născut în 1900. ~~

~ Când ai 14 ani, începe Primul Război Mondial și se termină când ai 18 ani, cu 22 de milioane de morți.

~ La scurt timp după, apare o pandemie globală, gripa spaniolă, care omoară 50 de milioane de oameni. Iar tu ești în viață și ai 20 de ani.

~ Când ai 29 de ani, supraviețuiești crizei economice globale care a început cu prăbușirea Bursei de valori din New York, provocând inflație, șomaj și foamete.Când ai 33 de ani, naziștii ajung la putere.

~ Când ai 39 de ani, începe Al Doilea Război Mondial și se termină când ai 45 de ani, cu 60 de milioane de morți, iar în Holocaust mor 6 milioane de evrei.

~ Când ai 50 de ani, începe războiul din Coreea.La 61 de ani începe și Războiul din Vietnam și se termină la 75 de ani.

~ Un copil născut în 1990 crede că bunicii săi nu au nici o idee despre cât de dificilă este viața, dar au supraviețuit mai multor războaie și catastrofe.

  Astăzi avem tot confortul din lume, pe fondul unei noi pandemii. Dar ne plângem pentru că trebuie să purtăm măști. Ne plângem pentru că trebuie să stăm în casele noastre, unde avem mâncare, electricitate, apă curentă, wifi, chiar și Netflix! Nimic din asta nu a existat în acea vreme. Dar umanitatea a supraviețuit acelor circumstanțe și nu și-a pierdut niciodată bucuria de a trăi.

  O mică schimbare în perspectiva noastră poate genera minuni. Ar trebui să fim recunoscători că suntem în viață. Ar trebui să facem tot ce trebuie să facem pentru a ne proteja și a ne ajuta reciproc. ❤

Comentarii

  1. Cred ca ceea ce spui se datoreaza lipsei exercitiului recunostintei. Daca la trezire ar fi practicat sistematic, poate ca ideile principale s-ar modifica. Mie mi se pare incredibil cat de puternic a fost infiltrata frica. Rapid si cu dexteritate. Cred ca asta genereaza multe lucruri rele, din pacate.

    Multumesc pentru ideile de aici, Ciprian!
    Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frica se instaleaza oricum asa e construit omul dar dupa parerea mea e prea multa manipulare.O seara buna.

      Ștergere
  2. Hm. Sa ne imaginam, zic si eu... :) Se plang ca nu pot purta masca unii care chiar nu o pot purta - pentru ca exista si exceptii, dar cel care loveste orbeste pe strada n-are treaba cu asa ceva. Hm. :) Ce te face sa crezi ca toti au mancare, apa curenta si electricitate si Netflix si caldura in casa? Ups.
    In rest, de acord cu tine.
    Numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marea majoritate au asa ceva, Diana. Sunt si exceptii desigur, vorbeam la general...hmmm:)))..sunt unii care se plictisesc din nimic. Numa` bine.

      Ștergere
  3. Daca era Ceausescu sa vezi cum purta toata lumea masca incepand de la 1 martie. :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce exercițiu de imaginație interesant! Am zis de noi că am trăit destule schimbări, uneori m-am întrebat ce a trăit bunica..
    Poate străbunicii au trăit anii cei mai grei, la începutul secolului trecut.
    Zic că acum noua ne este ușor să acceptăm o mască, sa fiM atenți la distanțe și la spălat, dezinfectat. E simplu. Poți ajuta așa. ��

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte util acest desfasurator!
    In iarna lui 1962, eu si toti fratii, am fost trimisi acasa de la scoala primara pentru a-i convinge pe părinti să se inscrie in colectivul agricol.
    S-au inscris...
    Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte interesantă cronologie a dezastrelor din secolul trecut....

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

~ Parerea ta conteaza pentru mine ~

Postări populare de pe acest blog

Primul meu job ....