Fă ce trebuie pentru tine !!!




    As dori sa ridici mana sus daca te-ai saturat ca altii sa-ti dicteze ce ar trebui sa faci si sa fii in functie de ce varsta ai. Mana sus daca inca simti nevoia de conformitate, daca simti presiunea de a fi ce sunt cei din jur si de a fi ce te vor cei din jur. Hello! Viata ta nu e la fel ca a celorlalti. Chiar daca traiesti in societate si simti o puternica tendinta de uniformizare, tu esti tu.

Ceasul ticaie si, indiferent ca ai 20 sau 30 de ani, incepi sa te simti batran. Sentimentul asta n-o sa dispara, dar o sa te sfasie daca nu faci ce simti ca trebuie sa faci. Acum incepi sa te uiti in urma, la toate lucrurile pe care nu le-ai facut, la toate oportunitatile care ti-au scapat printre degete. Nu ai obtinut “tot ce trebuia” pana in prezent si acum nici macar nu mai incerci. Ghici ce? Lucrurile n-or sa se schimbe si calitatea vietii tale n-o sa se imbunatateasca daca traiesti in frica si regret.
Altii au terminat deja! Inceteaza sa te compari cu ceilalti. Mai ales, inceteaza sa te compari cu orice idee care exista legat de unde ar trebui sa fii acum in viata ta. Fa ce trebuie pentru tine. Poate ca sufletul tau are nevoie de anumite lucruri pe care ar fi trebuit sa le faci acum 10 sau 20 de ani in urma. Gen, sa te duci la Disneyland si sa-ti faci poze cu Mickey Mouse. :) Cine te opreste?
Probabil  ca trebuie sa inveti lucruri noi. Daca simti ca esti prea batran, ce o sa se intample? Eu nu mai am nevoie sa mai invat, eu sunt expert in ceea ce fac!… iar invatatul e pentru mucosi. Practic, te simti inferior ca esti incepator intr-un domeniu. Te simti vinovat chiar, pentru ca de la un punct incolo renunti sa mai fii productiv si astfel iti scade valoarea in ochii celorlalti.
Iti este frica sa incepi de la zero intr-un domeniu? Sa faci o noua facultate, sa iti iei un nou job, sa-ti pornesti propria afacere? Apuca-te de o activitate minora de la 0 si devino bun in ea. Asta o sa-ti dea incredere de sine si atunci o sa capeti curaj sa pornesti ceva si mai mare.
P.s : Ia in calcul ce ar fi trebuit sa faci pana acum, dar mai ales ce vrei sa faci cu adevarat, si incepe sa preiei control asupra vietii tale. Indiferent unde ajungi, o sa fii de 100 de ori mai implinit decat daca ai continua pe drumul pe care esti, pentru ca “asa trebuie”.

Comentarii

  1. Corect şi frumos!
    Dar... ai scris ca un tânăr, pentru un alt tânăr! A, nu e critică, dimpotrivă!
    Când o să ai vârsta mea, cel mai probabil o să taci sau o să postezi fotografii...
    O zi bună să ai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Totul e posibil ... sa ne auzim cu bine atunci :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Adevarat...trebuie sa faci ce vrei tu sa faci nu ce iti tot zic altii si sa incetezi sa mai faci lucruri doar pentru ca asa trebuie [-(

    RăspundețiȘtergere
  4. E asa de greu de pus in practica...

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar nu am zis ... ca e usor :) trebuie multa vointa :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ciprian... tu esti dat "dracu",mereu postezi ceva de calitate.
    Si eu zic la fel ca tine,trebuie sa facem ceva cu viata asta pe care o avem,daca privim mereu in urma si vedem doar nereusite cu siguranta nu vom progresa.Eu unu am cam pus piciorul in prag de ceva vreme si sunt foarte hotarat sa imi schimb viata,sa evadez din starea asta de monotonie si plafonare.
    Dupa 5 ani de facultate si dupa 4 si jumatate de munca "cu" oameni si "pentru" oameni de toate varstele si clasele sociale mi-a cam ajuns si am hotarat ca este timpul sa fac o schimbare...si o voi face curand.

    Ps:1 - "...tu esti dat dracu.." = esti bun frate ce sa mai,imi place cum si ce scrii.Bravo!
    2 - cand iesim si noi la bere...duminica la finala???Spania - Italia???
    3 - hai la bere...soarele este prea puternic!:D

    RăspundețiȘtergere
  7. Big like :D Am si eu atatea lucruri pe care nu le-am dus la final... Altele care nici nu au avut inceput... Dar n-are rost sa regretam, timpul nu poate fi dat inapoi, deci sa facem lucrurile pe care le dorim din momentul de fata :D

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Ionut programul pentru finala e deja facut ...is ocupat ... gasim o alta zi ... maine la o bila in PLACE... si o bere desigur.Asa sunt eu ... mai dat dracu ce sa`i faci....
    @ Ma bucur ca iti place Alyz :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte multe persoane nu inteleg ce ai scris tu aici ... bv felicitari

    RăspundețiȘtergere
  10. Bravo tie! M-ai atins unde ma doare cu articolul asta! E clar ca trebuie sa incep sa gandesc altfel! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte buna postarea:d
    Chiar ai dreptate :x

    RăspundețiȘtergere
  12. Mai am de rezolvat..aici o spui corect!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ms frumos ... te mai astept pe blog :) ms pentru vizita :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

~ Parerea ta conteaza pentru mine ~

Postări populare de pe acest blog

Să ne imaginăm zic...

Mă doare`n cot de ce spune lumea ?!!?