Să iertăm zic...


   În ciuda faptului că „din exterior” am avut până acum o viaţă destul sănătoasă, am avut şi multe situaţii în care cel puţin în interior am fost lovit, am fost ros.Având o fire mai sensibilă, am fost destul de uşor atins la suflet de unele evenimente din viaţa mea sau de unele persoane.Au fost oameni care m-au ajutat direct, oferindu-mi deschidere şi sprijin, dar au fost şi persoane care m-au ajutat indirect, oferindu-mi jigniri, batjocoră şi alte reacţii dure.De ce m-au ajutat şi cei din urmă? Pentru că m-au călit, mi-au tras o palmă să mă trezesc, că lumea în care trăim e o lume în care fiecare trebuie să fie tare, să lupte, să urle, să strângă din dinţi, nu doar un loc în care toţi din jur există ca să te susţină şi să-ţi ofere iubire.
   Crede-mă, nu e deloc sănătos să trăieşti cu ură în suflet.Nici pentru sănătatea ta fizică, nici pentru cea mental-emoţională.
   Într-o carte de-a lui Daniel Goleman, "Emoţii distructive, inteligenţa emoţională sau emoţii vindecătoare", spunea că această ură trăită în suflet îţi poate dezvolta chiar şi boli cardiace, dar nu numai.Aşadar încă un motiv pentru iertare.
   Acum e normal ca imediat după ce o persoană te-a rănit să simţi ură. Sunt emoţiile de moment şi nu dispar într-o clipită, dar vor dispărea dacă nu continui să le susţii.
   De aceea, te îndemn încă o dată să ierţi oamenii, să te împaci cu ei, să te împaci cu rănile trecutului.Dacă nu ierţi, de fiecare dată când te vei întâlni cu acea persoană vei intra într-o stare negativă şi vă veţi comporta foarte ciudat.
   În plus, faptul că refuzi să ierţi, te va menţine captiv într-o stare negativă care va atrage tot felul de situaţii cu aceaşi polaritate, situaţii neplăcute care nu vor face decât să-ţi adâncească şi mai mult nemulţumirea.

P.s : Îi iertam adesea pe cei care ne plictisesc, dar nu-i iertam niciodata pe cei plictisiti de noi. (François de la Rochefoucauld)

Comentarii

  1. Frumos ce ai scris tu aici :P

    RăspundețiȘtergere
  2. In unele situatii e greu sa ierti persoana respectiva, dar merita sa te straduiesti sa ierti.

    RăspundețiȘtergere
  3. E destul de greu sa ierti cand acel cineva iti greseste(in orice mod) destul de rau, dar cu timpul iti dai seama ca asa este cel mai bine, sa ierti

    RăspundețiȘtergere
  4. La inceput oricine simte o oarecare ura fatza de respectivul, important e sa nu persisti cu acea stare.

    RăspundețiȘtergere
  5. fain blog...
    nu am cont pe FB asa ca nu ma pot "lekui"...

    RăspundețiȘtergere
  6. Ms, ai o alta varianta de a da like fara a fi logat :P deasupra pozei din articol.Va mai astept pe aici daca va placut ce a-ti vazut.O zi faina

    RăspundețiȘtergere
  7. Evident ca mi-a placut, voiam sa imi atarn si poza pe peretele blogului dar e clar ca trebuie sa fac cursul ala...

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma bucur sa aud asta, toate la timpul lor se fac...succes

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi-a placut citatul :D si poate nu e vorba de a ierta cat si de a uita...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

~ Parerea ta conteaza pentru mine ~

Postări populare de pe acest blog

Să ne imaginăm zic...

Mă doare`n cot de ce spune lumea ?!!?