SMS-ul a implinit 19 anisori !!

    Desi conceptul aparuse inca din anii '80, primul SMS trimis vreodata a fost in decembrie 1992, autorul fiind Neil Papworth, un britanic care avea 22 de ani la vremea respectiva si lucra pentru compania IT franco-britanica Sema Group.Neil Papworth a folosit un computer pentru a trimite mesajul sau catre colegul sau, Richard Jarvis, posesor al unui telefon mobil Orbitel 901.Primul SMS continea mesajul "Merry Christmas" (Craciun fericit). Astazi, utilizatorii anglofili ai telefoanelor mobile prefera varianta prescurtata: "Merry Xmas".

     SMS-urile au avut un inceput destul de lent. Daca inca din anii '80 se lucra la implementarea tehnologiei, la inceputul anilor '90 inca destul de putine telefoane mobile aveau tehnologia necesara pentru a putea primi mesaje scrise. SMS-urile au inceput sa fie folosite in scop comercial in 1993 in Suedia si apoi in Finlanda.
     In 1995, posesorii de telefoane mobile trimiteau in medie 0,4 SMS-uri pe luna. Dupa anul 2000, insa, serviciul a devenit mult mai disponibil, avand un succes care a facut ca, in prezent, in jur de 15 milioane de SMS-uri sa fie trimise in fiecare minut, la nivelul intregii lumi.
     Cei mai mari imptimiti ai SMS-urilor sunt filipinezii, care trimit in medie 27 de mesaje pe zi. La nivel mondial, SMS-urile au generat venituri de 114 miliarde de dolari companiilor de telefonie  mobila, in 2010.

 Sursa : www.a1.ro

Comentarii

  1. Ho ho ho,dragu' Mosului..ai fost cuminte??Pana verific daca esti pe lista buna iti urez cu sinceritate si caldura un Craciun Fericit alaturi de cei dragi tie!Craciun Fericit!!!

    Ps:1 Poti sa papi si sa bei dar fara sa faci exces..Da??:P
    2 Mosu' o sa se intoarca in orasul cu septe coline si o sa te invite la tenisul mult discutat:P
    3 Craciun Fericit si tie si Roxanei!!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

~ Parerea ta conteaza pentru mine ~

Postări populare de pe acest blog

Să ne imaginăm zic...

Mă doare`n cot de ce spune lumea ?!!?