Dacă plec, hai vii cu mine ?

   Am ajuns la concluzia că trebuie să plecăm din România.Să plecăm cât mai repede pentru că nu prea avem ce face. Pentru că nu prea avem ce face dacă nu avem "pile". Hai să nu arătăm că se poate şi altfel. E mai uşor să plecăm. Hai să recunoaştem că suntem un popor laş, că nu avem mentalitate de învingători.
   Nu-mi fac griji. Majoritatea vom pleca. Şi în locul nostru vor veni străinii, ca să profite de pe pământurile noastre, cum se întâmplă de la revoluţie încoace. Sunt sigur că mai sunt şi oameni care continuă să creadă in ideea că vor putea să facă ceva cu viaţa lor în Romania. Prea puţini care îşi doresc şi prea puţini care sunt siguri ca vor reuşi.
    De-a lungul timpului mi s-au oferit o mulţime de motive pentru a părăsi ţara: aici nu am învăţământ de calitate, cercetarea e la pământ, nivelul de trai e scăzut. Spitalele sunt nefuncţionale, birocraţia te doboară, poliţia nu te apără. Ce să mai vorbim de turism? Fără autostrăzi, fără drumuri naţionale şi judeţene, fără o infrastructură hotelieră, parcă nimic nu funcţionează cum trebuie în acest sector numit Romania. Firesc aşadar că fără respectul pentru turist, din ce în ce mai puţină lume mai are puterea să cunoască frumuseţea plaiurilor mioritice.


 Ps :  1. Şi cu toate acestea, România noastră e mai frumoasă decât România lor!
        2. Tu ai plecat? Tu de ce nu pleci din România?
        3. Cu sigurantă o să pleci şi tu... nu-i aşa?

Comentarii

  1. Nu ai de ce sa mai ramai in tara asta care nu iti da speranta nici de 2 bani.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar nu ai cum sa iti cladesti un viitor in Romania, ci doar sa traiesti de pe o zi pe alta, asta daca se poate .....

    RăspundețiȘtergere
  3. Articolul e preluat de pe blogul meu: http://costinc.blogspot.com/2011/09/hai-sa-plecam.html . Puteai macar sa precizezi sursa... :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

~ Parerea ta conteaza pentru mine ~

Postări populare de pe acest blog

Să ne imaginăm zic...

Mă doare`n cot de ce spune lumea ?!!?