Să mai citim zic ....

       Acest articol este recomandat în special adolescenților deoarece ei se află la vârsta când cititul poate reprezenta salvarea lor. Este vârsta la care își formează o grămadă de convingeri și o viziune despre lume, iar cititul îi poate ajuta să își formeze imaginea care îi va avantaja cel mai mult.Prima întrebare care apare în mintea multor oameni:

         DE CE NU CITIM?

       Nu citim pentru că nu am fost conștienți de faptul că în citit se află rezolvarea problemelor noastre, în educație.Am fost învățați la scoală să citim ceea ce „trebuie”, ceea ce „se cere” și nu ceea ce vrem și ceea ce ne interesează, frământă.Așa că pentru a-ți trezi apetitul pentru citit, caută să citești despre ceea ce te interesează.Acest lucru poate fi despre:
      -Rezolvarea problemelor tale – ai o problemă și vrei să o rezolvi? Înformează-te cât mai bine în legătură cu ea pentru a o putea cunoaște și manipula.
      -Pasiuniile tale – citește despre ceea ce îți place, acest lucru pe lângă faptul că îți va lărgi apetitul pentru citit te va face și mult mai informat și își va satisface curiozitatea.

       AVANTAJELE CITITULUI

          Se dezvoltă creativitatea
       Când cunoști mai multe lucruri, ai un câmp mai larg de obiecte pe care le poți combina și recombina și din care să rezulte concepte noi.Creativitatea este cheia rezolvării problemelor tale. Este acea trăsătură care te ajută să treci peste obstacole și să găsești soluții ingenioase la probleme laborioase.Cititul îți oferă noi perspective, cât mai diverse. Cititul îți oferă idei multe, iar ideile bune vin din ideile multe.

          Se dezvoltă gândirea
      Gândirea noastră este strâns legată de limbaj. Cu cât ai un limbaj mai bogat, mai extins, cu atât poți înțelege mai multe concepte și îți dezvolți gândirea.Diferența dintre animal și om e că omul gândește, și se pare că „deocamdată” omul e cel care domină animalele și nu invers.

          Îți îmbunătățești relațiile sociale
     Când citești multe, știi multe și ai și despre ce vorbi. Iar o prezență permanent tăcută nu e deloc o strategia sănătoasă pentru a avea relații fructuoase.Oamenilor le plac oamenii care le transmit pasiune, care au idei, care glumesc, care spun povești și îi ajută să treacă peste plictiseală. Cititul te ajută să faci toate aceste lucruri.

          CUM SĂ CITESC?

       Nu o să-ți spun cum să urmărești fiecare literă și să formezi cuvântul pentru că ar fi absurd.Citește ca să înțelegi.Asta e cel mai important, dacă te grăbești să citești doar ca să poți spune că ai citit nu ai făcut nimic. Rolul cititului nu e să urmărești niște cuvinte cu ochii, ci să culegi niște înțelesuri care îți vor fi folositoare cândva la ceva.Așa că nu te grăbii și îmaginează-ți cele citite.

        P.s : Nu dați banii pe prostii , luați o carte la copii :)

Comentarii

  1. E perfect adevarat, tinerii in ziua de azi au alte preocupari cum ar fi calculatorul,in loc sa citeasca o carte.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place cel mai tare ce ai scris in PS, multi trebuie sa ia aminte si sa nu mai dea banii pe prostii

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

~ Parerea ta conteaza pentru mine ~

Postări populare de pe acest blog

Să ne imaginăm zic...

Mă doare`n cot de ce spune lumea ?!!?