Tastatura vs Wc

   
     Unul din cele mai murdare locuri este tastatura care contine o cantitate de germeni de cateva ori mai mare decat vasul de toaleta al unei institutii publice. Cel putin aceasta este concluzia la care s-a ajuns in urma unui studiu efectuat la sediul unei companii.Acest studiu a constat in analiza temeinica a 30 de tastaturi, a unui vas de toaleta si a clantei unei usi de toaleta. In vreme ce vasul de toaleta a trecut testul de igiena, majoritatea tastaturilor, precum si clanta au prezentat urme de microbi.
     Ceea ce este uimitor e faptul ca 4 dintre tastaturi s-au dovedit a fi adevarate focare de infectie: printre taste salasuiau colonii intregi de stafilococi aurii, E Coli si bacterii, in cantitate de 150 de ori mai mare decat in mod normal, iar microbiologii au conchis ca sunt de cinci ori mai murdare decat vasul de toaleta.
      Principala cauza a contaminarii tastaturilor este obiceiul angajatilor de a lua masa la birou. Firimiturile care cad deasupra tastaturii, ajung sub taste si reprezinta lacasul ideal pentru dezvoltarea bacteriilor.
     O alta cauza pentru care tastaturile angajatilor colcaie de microbi este utilizarea acestora cu mainile murdare. De asemenea, praful contribuie si el la contaminarea obiectelor de birou.
     Un sondaj efectuat de un grup de presa la inceputul acestui an arata ca 11% dintre cei care utilizeaza tastatura nu si-au curatat niciodata tastatura, iar 20% - mouseul. 13% nu s-au curatat niciodata laptopul, in vreme ce 25% au spus ca si-l curata in fiecare luna.
     Un obicei nesanatos este acela de a folosi in comun castile si handsfree-urile. Prin utilizarea acestora de catre mai multe persoane sunt pasati microbii.
       

       P.s : Tu iti cureti tastatura, mouse-ul,biroul.....?

Comentarii

  1. Eu macar recunosc ca nu mi-am curatat niciodata tastatura,si nici nu prea am de gand :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar foarte ineteresant.Nu stiam asta:-?

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiam ca s'a facut un asa studiu:)) stiam ca tastatura este un focar destul de mare...dar nici chiar asa:)) ...eu o mai curat...si prin asta a se intelege...o intorc sa cada toata tampeniile din ea si o sterg cu servetele umede...lenea prea mare sa scot tastele si sa le curat individual :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie sa si dezinfectezi....cu niste solutii speciale...sau ceva asa, e bine macar ca faci si lucru asta :)) decat deloc cum fac unii

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu credeam asa ceva,interesant:)

    RăspundețiȘtergere
  6. chiar interesant ce ai postat tu aici.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am noroc cu mami,tin sa te anunt:)))Ea le face pe toate,de la birou...unitate,mouse cu spirt=))si tastatura la fel,plus ca incepusem intr-un timp sa mancam pe tastatura..!Aoleu,atata i-a trebuit,a stat la frecat cred ca o ora:))

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce norocoasa esti...la mine nu e deloc asa :D:)) dar asta e...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

~ Parerea ta conteaza pentru mine ~

Postări populare de pe acest blog

Să ne imaginăm zic...

Mă doare`n cot de ce spune lumea ?!!?