De ce te-ai apucat de fumat ?


      Ori de cate ori ai primit intrebarea acesta "De ce te-ai apucat de fumat",ai dat vina pe cei de langa tine, pe anturaj, pe motivul ca stateai in fum si fumai pasiv, dar niciodata nu ai dat vina pe tine.Adevarul e unul singur, tu esti singurul vinovat si nimeni altcineva ca te-ai apucat de fumat, poate din dorinta de a urma un trend.Cand esti adolecent si mergi prin cluburi ,discoteci...vrei sa fii ca cei din jurul tau.Te uiti la ei cum fumeaza si consuma alcool si imediat iti pui intrebarea : "Eu de ce n-as face`o ?".Bautura nu provoaca dependenta de la prima sticla de bere, dar fumatul DA, de la prima tigara aprinsa.
      Te-ai gandit de multe ori ca te poti lasa de fumat si ca nu vei ajunge dependent.Te-ai incurajat si ai zis ca ai vointa si putere sa te lasi oricand de tigari, dar realitatea e alta .... nu prea poti.Dintr-un simplu motiv, cand revii in grupul tau de prieteni si ii vezi pe toti fumand, incepi iar sa fumezi.Un singur lucru e cert, un prieten adevarat nu te indeamna niciodata sa fumezi.
      Fumatul este o boala a copiilor, 89% dintre oamenii care incearca pentru prima data o tigara o incearca pana la varsta de 18 ani.Tinerii din ziua de azi nu inteleg sau subestimeaza dependenta de nicotina.Dintre cei care credeau ca peste 2 ani vor renunta la fumat, marea lor majoritatea peste 3 ani inca fumau.
     Totul deprinde de tine,daca esti ajutat si de cei din jur poti scapa de acest viciu.De indata ce renunti la fumat, corpul tau porneste in marea calatorie a recuperarii...Spune stop fumatului !!!

  P.s : Fa-ti prieteni, dezvoltati aptitudinile sportive, fii independent - nu dependent !!!

Comentarii

  1. Acest viciu l-am avut si eu destul de mult timp dar i-am gasit si rezolvarea...am zis STOP!..si de atunci nu am mai fumat
    Mi-am dat seama ca fumez fara sa am vrun beneficiu ci mai mult iti strici si sanatatea,iti afumi plamanii,iti ingalbenesti dintii,ii face pe cei de langa tine sa te priveasca de parca ai scapat de la afumat,plus ca iti arzi banii degeaba.


    Ps:- nu exista nu pot,ci nu vreau
    - pune si alearga
    - spune si tu STOP..sigur poti:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu ai avut mare vointa .... ceea ce multi nu au asa ceva :)

    RăspundețiȘtergere
  3. ba au...dar sunt niste lenesi mai mari sau mai mici:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu m'am apucat de fumat[-( dar nici aptitudini sportive nu am dezvoltat:)) primesc totusi o bila alba?;;):))

    RăspundețiȘtergere
  5. Conteaza si in ce mediu cresc copiii. Parintii mei n-au fumat, n-am avut de la cine sa invat treaba asta.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Zdwuby : Ma mai gandesc :D:))
    @ Cristi : Nici parintii mei nu fumeaza, dar 3 din fratii mei fumeaza :)

    RăspundețiȘtergere
  7. mie nu mi-a placut!
    radeau colegii de liceu de mine, am incercat dar nu mi-a placut deloc!
    eu - nefumator, sotia - nefumatoare, trei copii - fumatori inraiti!
    asta e viata!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce sa ii faci ... nu toate sunt cum iti doresti :D

    RăspundețiȘtergere
  9. mda nu recomand la nimeni sa se apuce de fumat ... si eu fumez de 6 ani ... si prob e ca nu vreau sa ma las ... nush daca pot sau nu ...
    dar sfatul meu e sa nu va apucati de fumat

    RăspundețiȘtergere
  10. Ciprian, sa stii ca il sustin pe Ionut Rusu :D Nu exista nu pot, ci nu vreau! Fratele meu se lasa de fumat doar pana ajunge intr-un anturaj de fumatori. :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Well... eu nu fumez. Şi nu am fost nici măcar o dată tentată să o fac... cât despre fumători, e alegea lor, totul ţine de perspectivă şi ştiu eu care încerc de ani buni să conving o persoană să nu mai fumeze:D Fumătorii au argumentele lor...

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu nu fumez :D Nu am avut intentia asta, nu-mi place nici macar mirosul (dauneaza mai mult pentru un nefumator, decat faptul in sine de a fuma)si nici nu voi fuma :D

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu este adevarat, fumatul nu provoaca dependenta de la prima tigara :D ... zic din proprie experienta si da, eu m-am apucat in tinerete :"> cand am inceput liceul si mi-a placut :))) si-mi place si acum dar nu-l mai practic ... deocamdata :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Intotdeauna exista si cineva care face exceptie de la regula ... uite exceptia esti tu :)) multumita ? :D

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc de sustinere Gabryelles Blog:D...fumatul chiar dauneaza grav sanatati!

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu m-am apucat de fumat ,de şmecherie!:)) Am bani şi n-am ce face cu ei..

    RăspundețiȘtergere
  17. Frumos raspuns :) da si la cei care nu au :P doneaza ..... fa un gest frumos pentru copii nu da banii pe prostii :P

    RăspundețiȘtergere
  18. Dumnezeu ma ferit de asa ceva.Bine ca am scapat...

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu fumez, nici nu am încercat, nici nu mă tentează.
    Sport?
    Hmm... dacă e vorba de ping-pong și fotbal nu zic niciodată nu, dar când e vorba de alergat, prefer să alerg cu privirea :))

    RăspundețiȘtergere
  20. E bine si cu ping-pong.ul, fotbalul dar e bine din cand in cand sa mai si alergam zic :) zi faina iti doresc

    RăspundețiȘtergere
  21. Hop si eu! Tutunul nu provoaca dependenta de la prima tigara. Sunt oameni care fumeaza chiar si numai o tigara pe zi sau... in 30 de zile!

    Am inceput sa fumez la varsta de 20 de ani - cand cei din jurul meu incepeau sa renunte. Le-am zis ca ma las cand vreau! Si m-am lasat: dupa 25 de ani! Sunt 4 luni de cand fumez... electronica! Economisesc vreo 570 de lei in fiecare luna! :) E aiurea sa fumezi! Dar - pentru obiectivitate: chiar si atunci cand fumam puteam urca un deal alergand si nu-mi lasam sufletul acolo - cum li se intampla celor care n-au fumat in viata lor! Dar e aiurea sa fumezi! Pentru nefumatori e si mai aiurea, daca stau langa un fumatori! Si nu doar din cauza fumului! E si mirosul, si gustul... Cand un nefumator saruta un fumator (ca exemplu) e ca si cum ar saruta... o scrumiera plina cu mucuri de tigara!

    Cat despre sport... Imi place sportul ca la magar fuga! Azi, sporturile mele preferate sunt saritura peste masa de dimineata si fuga de raspundere :) Dar am practicat, la viata mea, cateva... sporturi, dar cel mai mult am... plimbat caini! Nu radeti! Vrei nu vrei cainele trebuie plimbat! :) Si asta inseamna vreo doua ore de mers - zilnic! :) daca vrei un caine sanatos!

    Numai bine! Si nu fumati! E aiurea!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

~ Parerea ta conteaza pentru mine ~

Postări populare de pe acest blog

Să ne imaginăm zic...

Mă doare`n cot de ce spune lumea ?!!?